Choć na świecie nadal panuje pandemia, wielu przedsiębiorców stara się o to, by w tym trudnym czasie zachować płynność finansową. Dotyczy to zwłaszcza branży gastronomicznej – wiele restauracji i kawiarni nie poddaje się i uruchamia opcję dowozu czy też wydaje dania na wynos. Odpowiednie przygotowanie i jednorazowe opakowania umożliwiają zabranie na wynos nawet deseru.
Zimowe shake’i
Wiele osób rezygnuje z konsumpcji zimnych napojów czy deserów ze względu na pogodę. Kiedy za oknem prószy śnieg, częściej marzy się o gorącej czekoladzie lub rozgrzewającej herbacie, niż o lodowym deserze. Jeśli jednak większość czasu spędza się w domu, warto odrobinę zaszaleć. Schłodzony shake czy zimny deser możesz zamówić na wynos i wypić w domu. Maszyna do shake starannie przygotuje dla Ciebie odpowiedni deser, a dzięki poręcznym kubeczkom łatwo go ze sobą zabierzesz. W zależności od smaku i ilości dodatków, możesz też zrezygnować z bitej śmietany, która w transporcie może się rozpuścić i zmienić smak produktu. W ten sposób nie tylko wspomożesz lokalną kawiarnię, ale też umilisz sobie popołudnie!
Mrożony jogurt z pysznymi dodatkami
Wiele osób zamiast tradycyjnych lodów wybiera jogurty mrożone. To zdrowsza alternatywa, którą również można wzbogacić o wiele smacznych dodatków. Warto wprowadzić je do menu na wynos. Maszyna do jogurtu mrożonego pomoże stworzyć pyszne, zimowe kompozycje, które podasz gościom w poręcznym opakowaniu ze świątecznym motywem.
Gofry bąbelkowe – na deser i na lunch
Prawdziwym hitem ostatnich lat są gofry bąbelkowe – one też mogą być serwowane na wynos. Najczęściej umieszcza się je w papierowym stożku. Zaletą gofrów bąbelkowych jest możliwość dobierania do nich zarówno słodkich, jak i wytrwanych dodatków. Zimą warto stawiać na gorące owoce i korzenne smaki. Można również wypełnić ich wnętrze bitą śmietaną, lodami lub bezami, a górę udekorować słodyczami. Z kolei wytrawne gofry bąbelkowe to propozycje lunchowe, które mogą być serwowane w dostawie.
Prowadzenie biznesu w dobie pandemii jest trudne. Mniejsze dochody i towar, który może się zmarnować, to poważne problemy wielu przedsiębiorców. Musisz zatem myśleć przyszłościowo i wybierać rozwiązania, które przyniosą zyski. Dzięki oferowaniu deserów w dostawie i na wynos masz szansę zadbać o stałych klientów. Prowadź biznes elastycznie, a z pewnością Ci się to opłaci!