Maszyna do lodów włoskich, shaków czy może blender flurry? W jakie wyposażenie warto zainwestować w nadchodzącym sezonie

Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze ciepłe dni mamy już za sobą, a dłuższe dni i jasne poranki sprawiają, że chętniej wychodzimy na spacery i korzystamy z przyjemnej pogody. Podczas spacerów czy wędrówek sięgamy po napoje na wynos czy słodkie desery. Są poręczne i łatwo je skonsumować na świeżym powietrzu. Jeżeli chcesz rozwinąć swój biznes, postaw na urządzenia, które pozwolą przygotować desery w szybki sposób bez konieczności specjalnego pakowania i z opcją „to go”.

Najpierw baza

Jako baza do każdego deseru idealnie sprawdzą się lody włoskie. Ich puszysta konsystencja sprawia, że wszystkie przepisy na ten rodzaj lodów okażą się sukcesem! Możesz dodać do nich wiele dodatków – świeże lub liofilizowane owoce, słodkie ciasteczka, kawałki czekolady czy pokruszone batoniki sprawią, że każda porcja lodów nałożona do papierowego kubeczka będzie świetnym deserem. Twoi klienci będą mogli je zjeść zarówno na wynos, jak i na miejscu. Maszyna do lodów włoskich zapewnia nie tylko łatwe nakładanie porcji, ale również idealną konsystencję. Jeżeli chcesz wprowadzić ciekawe pozycje do menu, to postaw właśnie na nią.

Pyszne shake’i

Z pomocą kilku składników możesz stworzyć pyszne shake’i! Sprawdzą się zarówno w cieplejsze, jak i chłodniejsze dni. W zależności od tego, co dodasz do środka, możesz stworzyć pyszny rozgrzewający lub chłodzący napój. Jeżeli chcesz rozgrzać swoich klientów, jako bazę wykorzystaj ciepłe mleko, słodkie dodatki czy gorące owoce – idealnie pasują tu maliny lub wiśnie. Jeżeli chcesz nieco zagęścić konsystencję napoju, dodaj do środka gęstą, gorącą czekoladę.

Latem bazą stają się lody – zarówno te rzemieślnicze, jak i włoskie. Maszyna do shake’ów idealnie połączy ze sobą składniki i sprawi, że napój będzie kremowy i pysznie schłodzony! Dla lepszego efektu, całość możesz udekorować bitą śmietaną i słodkim sosem.

Zakręcone smakołyki

Idealne orzeźwienie latem zapewniają silnie zmrożone lody, o czym każdy właściciel słodkiego biznesu z pewnością pamięta. Bazę może stanowić zarówno włoski lód, jak i mrożony jogurt. Do kubeczka dodaj też wybrane dodatki – blender flurry wymiesza wszystkie składniki. Takie rozwiązanie sprawia, że deser będzie miał nie tylko kremową konsystencję, ale też dodatki zapewnią odrobinę chrupkości. Co więcej, deser taki łatwo zabrać w drogę. Zainwestuj w praktyczną maszynę, która pozwoli również wymieszać mrożony jogurt, tworząc zdrowszą alternatywę dla słodkich lodów.

Wybierz maszyny do lodów polskiego producenta z profesjonalnym serwisem, gwarancją oraz bezpłatnym szkoleniem z obsługi! Wybierając Liron Polska, wybierasz solidny fundament Twojego biznesu.