Kompaktowa maszyna do lodów włoskich oraz jogurtów mrożonych przeznaczona do małych pomieszczeń lub jako uzupełnienie bieżącej oferty lokali. Tworzy wysokiej jakości miękkie i kremowe lody z wykorzystaniem wszystkich rodzajów mieszanki.
Specjalnie dla Ciebie spersonalizujemy wygląd maszyny!
Cena katalogowa | Cena promocyjna ważna do 31.10.2024 |
18 900 zł | 16 900 zł |
Wielopoziomowy zakres ustawienia twardości lodów
Mamy bezpośredni wpływ na stopień zmrożenia lodów
Bieżąca kontrola temperatury w zbiorniku i cylindrze
Pomaga użytkownikowi w kontroli temperatury oraz konsystencji lodów
Niezależny układ chłodniczy
Odpowiedzialny za podtrzymanie odpowiedniej temperatury w zbiornikach na masę lodową w trakcie pracy maszyny jak również, w trybie nocnym.
Dzięki temu systemowi, schładzamy mieszankę do określonej temperatury, ograniczamy straty mieszanki
Tryb nocny
Po zakończeniu pracy , włączając tryb nocny utrzymujemy mieszankę w określonej temperaturze w zbiorniku, dzięki temu nie musimy myć maszyny codziennie a mieszanka utrzymuje świeżość przez dłuższy czas
Licznik wydanych porcji
Mamy możliwość bieżącej kontroli sprzedaży i wyeliminowaniu nieuczciwego personelu
Czujniki poziomu masy
Inteligentny system kontrolujący na bieżąco poziom mieszanki w pojemnikach połączony z wielozakresowym systemem zabezpieczeń ma za zadanie wyeliminowanie możliwości zapowietrzenia maszyny przez brak mieszanki w kuwetach
System mycia
Niezbędny podczas mycia maszyny, przyspiesza cały proces
System sterujący/operacyjny
System zaprojektowany w taki sposób żeby na każdym poziomie ułatwiał obsługę przez personel.
Specyfikacja
Ilość smaków | 1 |
Pojemność zbiorników | 1x8L |
Chłodzenie | Powietrzne |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 25cm/79 cm/70cm |
Waga | 60 kg |
Napowietrzenie | Grawitacyjne |
System chłodzenia
Powietrzny- dzięki zastosowanemu wydajnego wentylatora o dużej średnicy, oraz skraplacza specjalnej konstrukcji, ten system zapewnia sprawne funkcjonowanie maszyny nawet w najwyższych temperaturach otoczenia. Umożliwia stosowanie maszyny w miejscach, gdzie niemożliwe jest przyłączenie jej do wody, oraz niweluje koszty jej poboru (np. imprezy plenerowe itp.). Doskonale nadaje się również do użytku w punktach stałych, o ile jest możliwość zapewnienia wystarczającego dopływu świeżego powietrza
Świder
Istotą przy tworzeniu naszych maszyn była m.in. jakość produktu końcowego czyli loda. Dzięki zastosowaniu, solidnych, precyzyjnie wyprofilowanych noży ślimakowych gwarantujemy niespotykaną dotąd konsystencję lodów
Czołówka
Wykonana z trwałego materiału głowica wydająca, zapewnia bardzo długą żywotność
Maszyna produkuje jeden smak produktu
Estetyka i łatwe utrzymanie czystości
Maszyna wykonana z najwyżej jakości stali nierdzewnej zgodnie z systemem HACCP
Ciągła kontrola gęstości lodów
system kontroli konsystencji mieszanki w cylindrze, pozwala na uzyskanie perfekcyjnej struktury lodów oraz zapobiega przemrożeniu mieszanki
Maszyna nablatowa do lodów amerykańskich ze względu na swoje niewielkie rozmiary sprawdzi się w mniejszych lokalach. Jej praca jest cicha, a zasilanie 230 V pozwala na osiągnięcie wydajności równiej wolnostojącym odpowiednikom. Model ten został wyposażony w dwa cylindry, które pozwalają na produkcję lodów twardych i kremowych.
Intuicyjny system obsługi i system sterujący/operacyjny
Maszyna do lodów amerykańskich R18 została wyposażona w intuicyjny system obsługi, który znacznie ułatwia obsługę personelowi. Można zaprogramować dowolny język, dzięki temu użytkownicy innych nacji swobodnie będą jej używać. System sterujący/operacyjny przedstawia bieżące parametry pracy oraz wyświetla bieżącą temperaturę mieszanki w cylindrach i pojemnikach na masę.
Bezobsługowa przekładnia i system Easy Make
System Easy Make ułatwia naukę nakładania lodów poprzez regulację prędkość ich wydawania. Dzięki temu rozwiązaniu można ograniczyć straty w mieszankach. Bezobsługowa przekładnia również wyróżnia maszyny produkowane przez nasza firmę. Ta funkcja ułatwia pracę nawet w trudnych warunkach.
Maszyna nablatowa do lodów amerykańskich – profesjonalny system chłodzenia, kontrola poziomu masy i odpowiednie zmrożenie
Powietrzny system chłodzenia umożliwia użytkowanie maszyny w miejscach, gdzie nie ma dostępu do wody. Za pracę odpowiedzialny jest wentylator o dużej średnicy i skraplacz specjalnej konstrukcji. Maszyna nablatowa do lodów amerykańskich pozwala kontrolować stopień zmrożenia lodów poprzez informację o aktualnej temperaturze panującej w zbiornikach i cylindrach. Niezależny układ chłodniczy pozwala na ograniczenie strat lodowej mieszanki. Czujnik poziomu masy połączony z wielozakresowym systemem zabezpieczeń ma za zadanie wyeliminować możliwość zapowietrzenia się maszyny spowodowanej brakiem mieszanki w kuwetach.
System mycia, autodomykane dźwignie wydające, tryb nocny i licznik porcji
Maszyna do lodów amerykańskich R18 została wyposażona w technologię autodomykanych dźwigni wydających. Dzięki niej starty produktu są mniejsze i łatwiej utrzymać czystość w miejscu pracy. Licznik porcji pozwala na kontrolowanie sprzedaży, a system mycia ułatwia jej czyszczenie i sprawia, że czas konserwacji jest krótszy. Tryb nocny z kolei pozwala po zakończeniu pracy utrzymać mieszankę w odpowiedniej temperaturze. Dzięki temu nie musimy jej codziennie myć, a mieszanka zachowuje swoją świeżość na dłużej.
Ten produkt zapewnia idealną konsystencję lodów przy ich szybkim zmrożeniu. Zastosowane wewnątrz noże ślimakowe gwarantują odpowiednią twardość i pożądaną strukturę lodów. Urządzenie produkuje 2 smaki + mix. Solidna i wytrzymała budowa pozwala maszynie na ciężką i ciągłą pracę, a system zabezpieczeń chroni przed awarią.
Dostawa
Po podpisaniu umowy Nasz pracownik dostarcza maszynę pod wskazany na umowie adres w określonym terminie jednocześnie instaluje maszynę i szkoli personel z zakresu obsługi maszyny, produkcji oraz sprzedaży lodów.
W przypadku zainteresowania wynajmem maszyny do lodów, zachęcamy do skontaktowania się z nami.