Maszyna do produkcji lodów włoskich. Niewielkie gabaryty oraz cicha praca pozwalają na ustawienie jej w dowolnym miejscu.
Zasilana 230V osiąga wysoką wydajność zbliżoną do maszyn wolnostojących. Kompaktowe wymiary i panele wentylacyjne urządzenia pozwalają na łatwą instalacje np. na barze. Model wyposażony w dwa cylindry jest wyjątkowo elastyczny, pozwalając na produkcję lodów kremowych, owocowych sorbetów oraz lodów jogurtowych.
Specjalnie dla Ciebie spersonalizujemy wygląd maszyny!
Cena katalogowa | Cena promocyjna ważna do 31.12.2024 |
28 900 zł | 25 900 zł |
Easy make
Regulacja prędkości wydawania lodów. Przydatne szczególnie dla osób które nie miały wcześniej styczności ze sprzedażą lodów, ułatwia naukę „kręcenia” lodów
Wielopoziomowy zakres ustawienia twardości lodów
Mamy bezpośredni wpływ na stopień zmrożenia lodów
Autodomykanie dźwigni wydających
Ich zastosowanie zmniejsza straty produktów i pomaga w utrzymaniu czystości miejsca pracy
Bieżąca kontrola temperatury w zbiornikach i cylindrach
Pomaga użytkownikowi w kontroli temperatury oraz konsystencji lodów
Niezależny układ chłodniczy
Odpowiedzialny za podtrzymanie odpowiedniej temperatury w zbiornikach na masę lodową w trakcie pracy maszyny jak również, w trybie nocnym.
Dzięki temu systemowi, schładzamy mieszankę do określonej temperatury, ograniczamy straty mieszanki
Tryb nocny
Po zakończeniu pracy , włączając tryb nocny utrzymujemy mieszankę w określonej temperaturze w zbiornikach oraz cylindrach, dzięki temu nie musimy myć maszyny codziennie a mieszanka utrzymuje świeżość przez dłuższy czas
Licznik wydanych porcji
Mamy możliwość bieżącej kontroli sprzedaży i wyeliminowaniu nieuczciwego personelu
Tryb sprzedaży dzienny oraz ogólny
Czujniki poziomu masy
Inteligentny system kontrolujący na bieżąco poziom mieszanki w pojemnikach połączony z wielozakresowym systemem zabezpieczeń ma za zadanie wyeliminowanie możliwości zapowietrzenia maszyny przez brak mieszanki w kuwetach
System mycia
Niezbędny podczas mycia maszyny, przyspiesza cały proces
System sterujący/operacyjny
System zaprojektowany w taki sposób żeby na każdym poziomie ułatwiał oraz przyspieszał obsługę przez personel. System przedstawia m.in. bieżące parametry pracy, rzeczywistą temperaturę mieszanki w cylindrach oraz pojemnikach na masę
Ciągła kontrola gęstości lodów
system kontroli konsystencji mieszanek w obu cylindrach, pozwalający na uzyskanie perfekcyjnej struktury lodów oraz zapobiega przemrożeniu mieszanki
Zabezpieczenia
maszyny wyposażone są w szereg systemów wykluczających popełnienie błędów oraz zaniedbania personelu, w krytycznym momencie wyłączą urządzenie chroniąc je przed awarią
Specyfikacja
Ilość smaków | 2+mix |
Pojemność zbiorników | 2x 13 L |
Chłodzenie | Powietrzne |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 57cm/96/67cm |
Waga | 155 kg |
Zasilanie | 230V |
Napowietrzanie | Grawitacyjne |
System chłodzenia
Powietrzny- dzięki zastosowanemu wydajnego wentylatora o dużej średnicy, oraz skraplacza specjalnej konstrukcji, ten system zapewnia sprawne funkcjonowanie maszyny nawet w najwyższych temperaturach otoczenia. Umożliwia stosowanie maszyny w miejscach, gdzie niemożliwe jest przyłączenie jej do wody, oraz niweluje koszty jej poboru (np. imprezy plenerowe itp.). Doskonale nadaje się również do użytku w punktach stałych, o ile jest możliwość zapewnienia wystarczającego dopływu świeżego powietrza
Wodny- zalecamy do maszyn użytkowanych w miejscach wyposażonych w stałe przyłącze wody i pracujących pod stale wysokim obciążeniem, oraz w miejscach gdzie priorytetowa jest najwyższa cichość maszyny. Ten system zapewni nam stałą wydajność urządzenia
Powietrzno-wodny- zachowuje cechy systemu powietrznego, jednocześnie pozwalając na pobieranie przez maszynę wody w okresach większego obciążenia, oraz gdy w otoczeniu panuje wysoka temperatura. Przełączanie pomiędzy pracą z wykorzystaniem chłodzenia powietrznego, kiedy maszyna nie pobiera w ogóle wody, a pracą z wykorzystaniem obu systemów jednocześnie następuje całkowicie automatycznie, zgodnie z aktualnym obciążeniem maszyny
Świdry
Istotą przy tworzeniu naszych maszyn była m.in. jakość produktu końcowego czyli loda. Dzięki zastosowaniu, solidnych, precyzyjnie wyprofilowanych noży ślimakowych gwarantujemy niespotykaną dotąd konsystencję lodów przy zachowaniu ich najwyższej twardośc
Czołówka
Wykonana z trwałego materiału głowica wydająca, zapewnia bardzo długą żywotność
Bezobsługowa przekładnia
Dzięki nim nasze maszyny wyróżniają się spośród konkurencyjnych produktów, doceniają to szczególnie użytkownicy pracujący na naszych
maszynach w szczególnie trudnych warunkach
Intuicyjny system obsługi
Możliwość zaprogramowania w dowolnym języku.
Standardowo w języku polskim oraz angielskim.
Bezpośredni sposób podawania mieszanki
Zapewnia znakomitą konsystencję lodów przy ich szybkim zmrożeniu
Maszyna produkuje trzy smaki= 2 smaki + mix
Estetyka i łatwe utrzymanie czystości
Maszyna wykonana z najwyżej jakości stali nierdzewnej zgodnie z systemem HACCP
Solidna i wytrzymała budowa
Maszyny od podstaw stworzone do ciężkiej i ciągłej pracy
Niewielkie gabaryty i cicha praca nie zakłócą gościom wypoczynku – maszyna nablatowa do lodów włoskich sprawdzi się w każdym miejscu Twojego lokalu. Powietrzna wentylacja sprawi, że łatwo zainstalujesz ją nawet na barze. Wydajność zbliżoną do maszyn wolnostojących zapewni jej zasilanie 230 V, a dzięki dwóm cylindrom wyprodukujesz kremowe lub jogurtowe lody oraz owocowe sorbety.
Konstrukcja i surowce
Mimo obecności dwóch 13-litrowych zbiorników na mieszankę, maszyna do lodów włoskich cechuje się kompaktowymi wymiarami. Solidna i wytrzymała budowa jest zasługą wykonania jej ze stali nierdzewnej i zgodnie z systemem HACCP, ale też projektowania sprzętu od podstaw do ciężkiej i ciągłej pracy. Długą żywotność maszynie zapewnia wykonana z trwałego materiału głowica i precyzyjnie wyprofilowane noże ślimakowe. Solidne świdry gwarantują niespotykaną dotąd konsystencję lodów.
Konsystencja i smak lodów
Maszyna nablatowa do lodów włoskich produkuje trzy smaki (2+mix). Na stopień zamrożenia lodów bezpośredni wpływ ma wielopoziomowy zakres ustawienia twardości lodów. Przemrożeniu mieszanki zapobiega ciągła kontrola gęstości lodów, która sprawdza konsystencję mieszanek w obu cylindrach i pozwala na uzyskanie jej perfekcyjnej struktury. Znakomita konsystencja lodów przy podaniu to z kolei zasługa bezpośredniego sposobu podania mieszanki przy jej szybkim zmrożeniu.
Zaawansowane technologicznie innowacje – Easy Make, licznik porcji i czujnik poziomu masy
Maszyna do lodów włoskich została wyposażona w wiele zaawansowanych technologicznie innowacji, ułatwiających i przyspieszających. Podczas pracy w trudnych warunkach nie sposób nie docenić bezobsługowej przekładni. Warto też zwrócić uwagę na system regulujący prędkość wydawania lodów Easy Make. Z kolei system sterujący/operacyjny przedstawia bieżące parametry pracy i rzeczywistą temperaturę mieszanki w cylindrach i pojemnikach na masę, by zoptymalizować pracę – podobnie jak intuicyjny system obsługi, który zaprogramujesz w dowolnym języku (standardowo w języku polskim i angielskim).
Dużym ułatwieniem są czujniki poziomu masy – inteligentny system kontroluje na bieżąco poziom mieszanki w pojemnikach i eliminuje możliwość zapowietrzenia się maszyny przez brak mieszanki w kuwetach. Ponadto, maszyna nablatowa do lodów włoskich ma też licznik wydanych porcji, który działa w dziennym i ogólnym trybie sprzedaży.
Wynajem
Jesteśmy świadomi tego, że zakup maszyny do lodów wiąże się z dużym, jednorazowym wydatkiem. Klientom, którzy nie mogą sobie pozwolić na wyłożenie takiej kwoty od ręki, jesteśmy w stanie zaoferować wynajem maszyny na określony czas przy zachowaniu preferencyjnych warunków.
Dostawa
Po podpisaniu umowy Nasz pracownik dostarcza maszynę pod wskazany na umowie adres w określonym terminie jednocześnie instaluje maszynę i szkoli personel z zakresu obsługi maszyny, produkcji oraz sprzedaży lodów.