Wysokiej wydajności Pasteryzator LIRON to profesjonalne urządzenie do produkcji lodów naturalnych/tradycyjnych.
Możliwość pasteryzacji w niskiej temperaturze 65 st.C oraz wysokiej 85 st.C
Cena katalogowa | Cena promocyjna ważna do 31.08.2024 |
48 000 zł | 36 900 zł |
Pasteryzator przeznaczony dla średnich i dużych lodziarni charakteryzujący się dużą efektywnością.
Pasteryzatory LIRON łatwe w użyciu, proste w obsłudze – idealne do każdego punktu produkującego lody rzemieślnicze. Urządzenie pasteryzuje i przechowuje każdy rodzaj mieszanki lodowej. Bezpośrednie grzanie i chłodzenie zbiornika, bez użycia płynnego czynnika zapewnia stałą jakość finalnego produktu, bez ryzyka jego przypalenia.
W trakcie procesu pasteryzacji eliminowane są bakterię bez wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktów żywnościowych. Po podgrzaniu mieszanki, wysoka temperatura jest utrzymywana przez czas wymagany do wyeliminowania wszystkich bakterii, a potem szybko schłodzona i przechowywana w temp. 4°C.
Rozwiązania techniczne:
NOWOCZESNY I INTUICYJNY PANEL STEROWANIA LITP
Obsługa urządzenia oraz zmiana wszystkich parametrów odbywa się przy pomocy dotykowego panelu w języku polskim
Podczas pracy urządzenie informuje użytkownika o najważniejszych parametrach pracy, takich jak:
Nazwa wybranego programu
Wskaźnik postępu programu
Sygnalizacja zakończonych procesów technologicznych
EASY CLEAN
W trosce o najwyższy poziom ergonomii oraz cenny czas naszych klientów, wprowadziliśmy system Easy Clean w postaci zintegrowanego prysznica ułatwiającego w znaczący sposób utrzymać maszynę w czystośc
KRAN
Prosty w obsłudze zawór spustowy pozwalający łatwo dozować żądaną ilość mieszanki. Dla zachowania maksymalnej higieny kran jest w pełni rozbieralny, łatwy do umycia i wymiany.
MIESZADŁO
Dzięki ruchomym łopatkom mieszadło pozwala na dokładne wymieszanie i połączenie składników płynnych i masy suchej. Posiada tryb pracy szybkiej, dla intensywnego mieszania oraz tryb pracy wolny, dla delikatnego mieszania – w zależności od rodzaju i ilości mieszanki w zbiorniku.
ZABEZPIECZENIE PRZED PRZERWAMI DOSTAWY PRĄDU I WODY
W przypadku braku prądu lub wody urządzenie sprawdza temperaturę mieszanki i decyduje czy kontynuować proces pasteryzacji lub schładzania czy powtórzyć cały proces od początku
ESTETYKA I ŁATWE UTRZYMANIE CZYSTOŚCI
Maszyna wykonana z najwyżej jakości stali nierdzewnej zgodnie z systemem HACCP
Specyfikacja
Pojemność zbiorników | 60l |
Chłodzenie | wodne/ powietrzne (opcjonalnie) |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 440cm/1025cm/1100cm |
Waga | 240 kg |
Moc | 7 kw |
Profesjonalny pasteryzator do lodów od Liron Polska to inwestycja w wysoce wydajne urządzenie do produkcji lodów naturalnych i tradycyjnych. Pozwala na pasteryzację w niskiej (65°C) i wysokiej (85°C) temperaturze.
Pasteryzator do lodów – trwała konstrukcja
Ogromną zaletą urządzenia jest wykonanie jej całkowicie ze stali nierdzewnej i zgodnie z systemem HACCP. Pasteryzator do lodów świetnie sprawdzi się w średnich i dużych lokalach, gdzie stawia się na najwyższą efektywność maszyn. O wydajności pasteryzatora świadczy nie tylko to, z czego go wykonano, ale również innowacyjne podzespoły.
Jednym z nich jest mieszadło, którego ruchome łopatki pozwalają na dokładnie wymieszanie i połączenie składników płynnych i masy suchej. Posiada dwa tryby pracy: do intensywnego mieszania służy tryb pracy szybkiej, a w przypadku delikatniejszego mieszania – tryb pracy wolnej. Ustawisz je dowolnie, w zależności od rodzaju i ilości mieszanki w zbiorniku. Dużym ułatwieniem jest też prosty w obsłudze zawór spustowy, który pozwala łatwo dozować żądaną ilość mieszanki.
Czystość – kran, stal nierdzewna i Easy Clean
Dla zachowania pełni higieny zawór spustowy jest w pełni rozbieralny oraz łatwy do umycia i wymiany. Oprócz praktycznego kranu, czystość zapewnia stal nierdzewna – rozwiązanie równie funkcjonalne, co estetyczne.
Z kolei innowacyjny system Easy Clean dba o zapewnienie najwyższego poziomu ergonomii. Zaoszczędź czas swoich klientów i skorzystaj ze zintegrowanego prysznica ułatwiającego utrzymać pasteryzator do lodów w czystości.
Technologiczne innowacje – panel LITP i zabezpieczenia
Intuicyjny panel sterowania LITP umożliwia sprawną obsługę urządzenia oraz zmianę parametrów za pomocą dotykowego panelu w języku polskim. Parametry dotyczą: nazwy wybranego programu, wskaźnika postępu programu i sygnalizacji zakończonych procesów technologicznych. Nowoczesny panel jest prosty w obsłudze i idealnie sprawdzi się w każdym punkcie produkującym lody rzemieślnicze.
Pasteryzator do lodów wzbogacono też o zabezpieczenie przed przerwami dostawy prądu i wody – w przypadku braku jednego lub obu, urządzenie sprawdza temperaturę mieszanki i decyduje czy kontynuować proces pasteryzacji/schładzania czy powtórzyć cały proces od początku.
Produkt końcowy – tradycyjne lody
Pasteryzator do lodów pasteryzuje i przechowuje każdy rodzaj mieszanki lodowej. Stała jakość bez ryzyka przypalenia jest osiągana dzięki bezpośredniemu grzaniu i chłodzeniu zbiornika bez użycia płynnego czynnika. W trakcie pasteryzacji eliminowane są bakterie – nie ma to jednak wpływu na wartości odżywcze i smakowe produktu końcowego.
Mieszanka jest podgrzewana do wysokiej temperatury, która jest utrzymywana na czas wyeliminowania wszystkich bakterii. Następnie pasteryzator do lodów szybko ją schładza i przechowuje w 4°C. Jest to możliwe dzięki niezwykle wydajnemu systemowi chłodzenia, który wykorzystuje niezwykle wydajną sprężarkę.
Wynajem
Jesteśmy świadomi tego, że zakup maszyny do lodów wiąże się z dużym, jednorazowym wydatkiem. Klientom, którzy nie mogą sobie pozwolić na wyłożenie takiej kwoty od ręki, jesteśmy w stanie zaoferować wynajem maszyny na określony czas przy zachowaniu preferencyjnych warunków.
Przygotowaliśmy dla Państwa dwa modele umowy wynajmu naszych urządzeń:
Dostawa
Po podpisaniu umowy Nasz pracownik dostarcza maszynę pod wskazany na umowie adres w określonym terminie jednocześnie instaluje maszynę i szkoli personel z zakresu obsługi maszyny, produkcji oraz sprzedaży lodów.
W przypadku zainteresowania wynajmem maszyny do lodów, zachęcamy do skontaktowania się z nami.