Za oknem robi się coraz cieplej, w związku z czym kawiarnie pomimo panującej pandemii starają się nieustannie przyciągać stałych oraz nowych klientów. Powoli rozpoczyna się sezon na pyszne lody, dlatego warto już teraz wprowadzić je do swojej oferty. Postaw na racjonalne rozwiązania, które idealnie się sprawdzą nie tylko jako zmrożona słodycz, ale także dodatek czy baza do innych deserów. Zdecyduj się na pyszne lody, które podbiją podniebienie każdego.
Zacznij od dobrej jakości maszyny
Jeżeli wcześniej nie miałeś w menu lodów to nadszedł czas, by wprowadzić je do oferty. Na rynku znajdziesz wiele ciekawych rozwiązań, które nie wymagają dużego nakładu finansowego. W zależności od tego, jaki rodzaj deserów chcesz wprowadzić do menu, postaw na wytrzymałe i dedykowane maszyny. Jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę to warto zdecydować się na wynajem maszyny do lodów. Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz wypróbować urządzenie i poznać jego zalety, a w późniejszym czasie je wykupić. W ten sposób nie obciążysz portfela, a będziesz mieć okazję, by zaserwować swoim gościom nowe propozycje. W naszej ofercie znajdziesz maszyny do lodów włoskich, amerykańskich, czy konserwatory i pasteryzatory do lodów rzemieślniczych. Od Ciebie zależy na jakie rozwiązanie postawisz.
Lody w Twoim menu
Lody rzemieślnicze, włoskie i amerykańskie stanowią podstawę do każdego rodzaju deserów. Możesz dodawać do nich owoce, czekoladowe posypki, pyszne syropy czy konfitury. Od Ciebie zależy, jak skomponujesz swoje zestawy. Dzieciom z pewnością spodobają się zastygające, słodkie polewy w neonowych kolorach. Możesz je stworzyć samodzielnie i podawać wedle życzeń klienta lub przygotować gotowe propozycje. Od Ciebie zależy jaka maszyna do produkcji lodów będzie odpowiednia. Zanim dokonasz zakupu rozejrzyj się co oferuje konkurencja. Stwórz coś nowego, co pomoże wyróżnić się na tle innych lokali. Warto wziąć pod uwagę, że większość pozycji z menu powinna być przygotowana do zabrania na wynos, dlatego zaopatrz się w jednorazowe opakowania.
Miksuj i baw się przepisami
Lody stanowią idealną bazę do stworzenia wielu deserów. Możesz nimi wypełnić gofry bąbelkowe, dodać do pysznego frappe czy położyć jako dodatek do szarlotki lub innego ciasta. Im cieplej na dworze, tym ochota klientów na chwilę ochłodzenia większa. Warto eksperymentować z lodami. Możesz blendować je z kawą i kruszonym lodem – w ten sposób powstanie pyszny, idealnie zmrożony napój. Dodaj syrop smakowy lub bitą śmietanę, a stworzysz znakomity trunek kawowy, który pokochają wszyscy. Lody to również dobra baza do zakręconych shake’ów. Dodaj je do blendera, dołóż owoce i słodkie dodatki, a powstaną pyszne napoje.
Dodanie do menu pysznych, stworzonych z pasją lodów to świetny pomysł. Warto przemyśleć inwestycję w dedykowane maszyny lub zdecydować się na ich wynajem. Dzięki temu nie przepłacisz, a będziesz mógł przetestować nowe przepisy. Wybierz racjonalnie i stwórz menu, które Cię wyróżni na rynku. Podbij serca konsumentów.