Lunch na wynos – gofrownica, która sprawdzi się w ekstremalnych warunkach

Życie w ciągłym biegu i mała ilość czasu, często nie pozwalają na wielogodzinne przygotowywanie posiłków do pracy. Znajdziesz też wielu miłośników restauracyjnych przysmaków, dla których pora lunchu to szansa na oderwanie się od obowiązków. Co jednak w sytuacji, gdy lokale gastronomiczne pozostają zamknięte? To duży problem, dla osób, które nie potrafią lub nie lubią gotować. Doskonałą alternatywną jest lunch na wynos w postaci ulubionych gofrów. Serwowane na wiele sposobów – nigdy się nie znudzą.

Dla wielbicieli słodyczy

Gofry kojarzą się zwykle z nadmorską budką przy molo. To ulubiony przysmak dzieci, ale także dorosłych. Wariacji na temat gofrów jest naprawdę wiele. Z pewnością dużym zainteresowaniem cieszą się oczywiste połączenia bitej śmietany, frużeliny, konfitur, owoców, słodkich sosów i kolorowych posypek. Klasyka zawsze się sprawdza, ale może warto wyjść poza jej ramy i nieco poeksperymentować? Na samym początku zaskocz formą – gofrownica Pro Bąbel pozwoli Ci stworzyć popularne na całym świecie buble waffle, które przyciągają miłośników słodkości.

Następnie zadbaj o dodatki. Co powiesz na syrop klonowy, masło, świeży tymianek i dżem truskawkowy? Równie pysznie brzmi połączenie czekolady, karmelu i solonych fistaszków, a doskonałym i niebanalnym zamiennikiem bitej śmietany okaże się serek mascarpone. Eksperymentuj, łącz smaki, baw się produktami i nie bój się przypraw. Postaw na gofry piernikowe lub waniliowe – połączone z odpowiednimi dodatkami z pewnością skradną serca niejednego łasucha.

Wytrawne propozycje – pożywne danie

Nie każdy jest fanem słodkiego lunchu, dlatego warto do swojego menu wprowadzić również wytrawne propozycje. Pamiętaj jednak, że dobrej jakości gofrownica do gofrów bąbelkowych, która zapobiega przywieraniu ciasta, ułatwia wyjmowanie produktu i zapewnia optymalny stopień wypieczenia, a także sprawdzona receptura na pyszny wypiek – to podstawa.

Idealną propozycją na drugie śniadanie okażą się gofro-kanapki, które coraz częściej podbijają oferty śniadaniowe wielu restauracji. Do wewnątrz możesz włożyć dosłownie wszystko – wędliny, wszelkiego rodzaju pasty i twarożki czy sałaty. Jeśli chcesz nieco zaszaleć, zaproponuj pozycję z jajecznicą, bekonem, a nawet chrupiącymi kawałkami kurczaka. Bubble waffle w takim wydaniu doskonale smakują z pokrojonymi pomidorami, ogórkami i rzodkiewkami. Świetnie sprawdzają się także w towarzystwie białego sera, wędzonego łososia czy awokado.

Gofry bąbelkowe to doskonała propozycja lunchu na wynos. Forma ich podania jest wygodna i łatwa do spożycia, a dodatkowo dają nieograniczone możliwości kombinacji. Jeśli chcesz dodatkowo zadowolić swoich klientów zadbaj o pozycje wegetariańskie, wegańskie i dietetyczne, a z pewnością zadowolisz podniebienia każdego, nawet tych najbardziej wymagających.

Wybierz maszyny do lodów polskiego producenta z profesjonalnym serwisem, gwarancją oraz bezpłatnym szkoleniem z obsługi! Wybierając Liron Polska, wybierasz solidny fundament Twojego biznesu.