Choć lody jesienią nie wydają się oczywistą propozycją, zdecydowanie warto postawić na desery z tym smakołykiem! Świetnie sprawdzają się nie tylko w otoczeniu gorących malin czy tart, ale też innych ciast. Postaw na nowe smaki w swoim lokalu, a z pewnością nie pożałujesz!
Lody rzemieślnicze – postaw na smaki jesieni!
Lody rzemieślnicze od lat są niekwestionowanym liderem na rynku lodziarskim. Starannie dopracowane receptury bazujące na mleku i śmietanie są nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Dlatego też tym bardziej warto zastanowić się nad wprowadzeniem ich do menu również chłodniejszą porą. Tradycyjne przekąski pomoże Ci wykonać maszyna do lodów rzemieślniczych. To w niej samodzielnie wykonasz autorskie mieszanki!
Przede wszystkim postaw na lody dyniowe – dodaj do nich odrobinę prażonych pestek dyni, a sukces masz w garści! Klasyczne połączenia również się sprawdzą – czekolada i wanilia to ponadczasowy smak, który posmakuje każdemu. Ciekawą propozycję stanowią lody rzemieślnicze o smaku piernika, słonego karmelu i syropu klonowego. Smaki te jednoznacznie kojarzą się z jesienią i mają przepyszne kolory! Lubisz eksperymentować? Lody brownie lub pomarańcza z imbirem z pewnością uzupełnią Twoją kartę i zapewnią napływ nowych klientów! Wszystkie te smaki przechowa dla Ciebie konserwator do lodów rzemieślniczych. Urządzenia są nie tylko dostosowane do pracy w ciężkich warunkach, ale też objęte opieką serwisową, dzięki której z pewnością będą Ci służyły długi czas.
Jakie desery się sprawdzą?
Kiedy za oknem panuje chłód i pada deszcz, nic nie smakuje lepiej, niż filiżanka gorącej kawy i kawałek ciasta. Wybieraj te z dodatkami! Prostym przepisem, od którego możesz zacząć, jest ciasto bananowe, które świetnie skomponuje się z lodami czekoladowymi. Z kolei babkę lub piernik możesz uzupełnić gałką lodów waniliowych, a ciasto marchewkowe – smakiem piernikowym. Serwujesz cynamonowe ciasteczka lub tarty? W tym przypadku nie ma złych wyborów – lody dopasujesz wedle uznania!
Dostępne smaki możesz ze sobą łączyć i serwować niesamowite doznania wszystkim klientom. Śliwka z bakaliami? A może pomarańcza z cynamonem? Do tak dobrze skrojonego menu wystarczy jedynie dobrej jakości maszyna, która pomieści wszystkie smakołyki i zapewni niecodzienne doznania – eksplozja smaków z pewnością zachęci spore grono osób, do spróbowania nieoczywistych deserów. Podawaj lody z tartami, ciastkami a nawet gorącymi deserami. Przełam pierwsze lody!