Słoneczne dni i wzrastające temperatury za oknem sprawiają, że większość osób coraz chętniej korzysta ze sprzyjającej aury, spędzając czas na świeżym powietrzu. To również dobry czas dla właścicieli kawiarni, restauracji i lodziarni, które mogą spodziewać się wzrastającej liczby klientów. Mrożone specjały skutecznie umilają wiosenne spacery w blasku promieni słonecznych. Warto wykorzystać piękną pogodę i zaskoczyć przybyłych gości wyjątkowymi smakami lodów oraz niezapomnianymi kombinacjami mrożonych deserów. Podpowiadamy, jak odpowiednio przygotować się do sezonu i wyprzedzić konkurencję.
Bieżąca kontrola sprzętu
Chcesz zwiększyć żywotność swojego sprzętu i przestać obawiać się o usterki każdego sezonu? W takim razie zadbaj o regularny serwis maszyn do lodów. Zamiast corocznej wymiany urządzeń na nowe, zdecydowanie korzystniej jest wybrać inwestycję, która zaprocentuje w dłuższej perspektywie. Regularna wymiana części narażonych na zużycie, profesjonalna diagnostyka i pełne wsparcie doświadczonego fachowca – to wszystko możesz zyskać, decydując się na naszą usługę.
Nieprzewidziane awarie to coś, czego każdy właściciel lokalu gastronomicznego chciałby uniknąć. Generują one zwykle duże straty – nie tylko te spowodowane kosztami naprawy maszyny, ale również przestojem, który może trwać nawet do kilku dni. Często zdarza się również, że rozczarowani klienci, widząc zamkniętą kawiarnię przestają do niej wracać i udają się do konkurencji. Okresowe przeglądy automatów do lodów, konserwacja i bieżące naprawy pozwolą Ci uniknąć wielu nieprzyjemnych sytuacji i rozwinąć swój biznes, szczególnie w najgorętszym okresie.
Przyciągnij klientów
Niezawodny automat do lodów to pierwszy krok do sukcesu. Gdy o Twój sprzęt dbają fachowcy i nie musisz martwić się nieprzewidzianymi usterkami – możesz skupić się na wyjątkowym menu. Zaskocz swoich klientów niezapomnianymi smakami, słodkimi kompozycjami i ciekawą ofertą, a z pewnością do Ciebie wrócą. Jeśli Twój lokal lub foodtruck znajduje się w pobliżu terenów zielonych i rekreacyjnych – szanse na sukces są jeszcze większe.
Orzeźwiające owocowe smaki, a może klasyczne lody czekoladowe, waniliowe i pistacjowe? Możesz pokusić się również o uwielbiany przez wszystkich smak ciasteczek, słonego karmelu, kokosa czy kawy. Szukasz elementu zaskoczenia? Przygotuj ofertę dla wegan. Nie bój się eksperymentować! Dużą popularnością cieszą się także lody wytrawne – pietruszka, szpinak, bazylia czy chili zrewolucjonizują menu, a Twój lokal z pewnością wybije się na tle konkurencji i będzie o nim głośno.