Ciepłe promienie słońca zachęcają wiele osób do wyjścia z domu na spacer czy rower. Przyjemną ochłodę zapewnią pyszne lody. Jeżeli prowadzisz swoją działalność gastronomiczną, warto wprowadzić do oferty te włoskie specjały. Przedstawiamy klika pysznych przepisów, które z pewnością zachwycą wszystkich klientów.
Puszyste i lekkie
Lody włoskie wyróżniają się swoją puszystością i kremową konsystencją. Nie są idealnie zmrożone, dlatego stanowią świetną podstawę do tworzenia różnych deserów czy shake’ów. Z ich pomocą możesz tworzyć wiele ciekawych kompozycji, które z pewnością zachwycą wielu klientów. By przygotować tego rodzaju lody, niezbędna jest odpowiednia maszyna oraz najwyższej jakości mieszanka. Niezawodne urządzenia pozwolą Ci stworzyć mnóstwo porcji lodów każdego sezonu.
Warto wybierać rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb. W małym lokalu najlepiej sprawdzi się nablatowa maszyna do lodów włoskich. Z kolei w większej przestrzeni możesz wybrać wolnostojący model. Kupując lub wynajmując urządzenie, kieruj się wysokiej jakości komponentami i renomą producenta. Wybierając maszyny naszej firmy, możesz być pewien, że otrzymujesz sprzęt, który będzie działał bezawaryjnie przez długie lata.
Pyszne dodatki, które zachwycą każdego
Dla wielu osób zwykłe, białe lody włoskie są po prostu nudne, dlatego warto je nieco podrasować. Najmłodszym klientom z pewnością spodobają się kolorowe, zastygające polewy, pyszne, strzelające posypki, ciasteczka i czekoladowe wiórki. Korzystając z dobrodziejstw sezonowych owoców, możesz wyczarować piękne kompozycje, które będą źródłem wielu dobrych składników odżywczych.
Komponuj nowe połączenia
Lody włoskie stanowią bardzo dobrą bazę do szejków czy gofrów bąbelkowych. Miksuj ze sobą ulubione słodycze, owoce czy inne słodkie dodatki. Możesz stworzyć pyszne chłodzące shake, które przypadną do gustu każdemu. To świetna alternatywa dla klasycznej formy podawania lodów. Jeżeli chcesz zainwestować w gofrownicę, to wnętrze bubble wafli możesz wypełnić lodami i wybranymi przez klienta dodatkami. W ten sposób zyskujesz ciekawy deser, który podbije serca gości w każdym wieku.
Do swojego lokalu możesz również kupić pasteryzator do lodów, który umożliwi przygotowanie i zakonserwowanie mieszanki lodów rzemieślniczych. Im więcej rodzaju tego produktu w ofercie, tym większe grono klientów przyciągniesz. Eksperymentuj z dodatkami, nie bój się proponować nowych połączeń smakowych, a z pewnością zyskasz nowych i zadowolonych klientów.