Intensywny sezon – czas na serwis maszyny do lodów

Lody to jeden z najsmaczniejszych deserów. Włoskie, amerykańskie czy rzemieślnicze – każde z nich mają swoje grono fanów. To doskonała forma ochłodzenia w upalne dni. Ich niepowtarzalny smak i doskonałą jakość docenia się też w okresie jesienno-zimowym. Jeśli otwierasz firmę bądź już prowadzisz lokal gastronomiczny, z pewnością dobrze o tym wiesz. By nie rozczarować swoich klientów, zadbaj o serwis maszyn do lodów po intensywnym sezonie!Dmuchaj na... Więcej

Lody jesienią – zaskocz swoich klientów deserami

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Wraz z jej nadejściem, zmieniają się nie tylko wnętrza szaf, ale też rodzaje najczęściej wybieranego przez klientów jedzenia. Zamiast lemoniad i przekąsek z grilla, częściej wybiera się ciepłe napoje i sezonowe desery. Jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny, wprowadź do niego trochę jesiennego klimatu, serwując dopasowane do pory roku smaki!Dynia, dynia i jeszcze raz dynia Dynia, jako symbol jesieni, skrywa w sobie potencjał.... Więcej

Wdrażanie systemu HACCP w lodziarni

Działalność każdej firmy gastronomicznej wiąże się z przestrzeganiem wielu zasad. W przypadku kawiarni i lodziarni niezbędne jest wdrożenie systemu HACCP. Skrót ten oznacza System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli i oznacza procedurę mającą na celu zapewnienie bezpieczeństwa dostarczanej klientom żywności.Istotna dokumentacja Zazwyczaj wykonaniem dokumentacji zajmują się osoby do tego wykształcone. Wraz z HACCP dla lodziarni niezbędne jest też... Więcej

Wybierz maszyny do lodów polskiego producenta z profesjonalnym serwisem, gwarancją oraz bezpłatnym szkoleniem z obsługi! Wybierając Liron Polska, wybierasz solidny fundament Twojego biznesu.